Blog Electronice

Cum sa instalezi si sa repari singur electornice si softuri de pe calculator sau telefon. Noi va ajutam cu multe surse si tutorialuri.

Industria de reparare electronica.

Proprietatea computerelor, smartphone-urilor și a altor dispozitive electronice personale a explodat în Statele Unite și pe piața globală. Luați în considerare creșterea rapidă a vânzărilor de computere numai în ultimele decenii: 2.000 de unități expediate în 1960 900.000 de unități expediate în 1980 7 milioane de unități expediate în 1990 15 milioane + unități expediate în 2003 65 de milioane de unități expediate pe trimestru în 2015 Aceasta este o rampă incredibilă pentru orice produs! Dar, cu computerele, este și mai surprinzător, având în vedere costul lor și componentele complexe. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, odată cu această creștere masivă a achizițiilor de computere, a existat o creștere similară a cererii de servicii de reparații a computerelor. Acest lucru se datorează faptului că, deși multe dintre aceste computere livrate sunt pentru uz personal, la fel de multe, dacă nu chiar mai multe, sunt pentru scopuri de lucru. Fiecare companie care utilizează computere trebuie să se asigure că sistemele sale funcționează în mod fiabil. În plus, dacă apare o problemă, companiile au nevoie de un serviciu de care se pot baza pentru servicii de reparații rapide și fiabile ale computerelor. Industria întreținerii și reparării computerelor În 2010, se estimează că 550.000 de americani erau angajați în sectorul întreținerii și reparării computerelor. Până în 2014, acest număr a crescut la peste 750.000 și se așteaptă să continue să crească la rate mai rapide decât alte sectoare de ocupare. Această carieră și afaceri pot fi ideale pentru cei cărora le place să lucreze independent sau cu un grup mic de profesioniști dedicați. Acest lucru se datorează faptului că peste 70% dintre oamenii din industrie lucrează în întreținerea și repararea computerelor compuse din 5 sau mai puțini oameni, iar alți 20% lucrează pentru întreprinderi cu 20 sau mai puțini oameni. Industria întreținerii și reparării computerelor a fost una dintre puținele industrii din Statele Unite care au suportat cu succes această recentă recesiune economică. Acest lucru se datorează faptului că consumatorii care reduceau noile achiziții aveau mai multe șanse să repare computerul actual. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că industria se micșorează pe măsură ce economia se îmbunătățește; odată cu creșterea achizițiilor electronice, crește cererea. Acest lucru i-a determinat pe mulți din industrie să se concentreze pe nișe specializate pentru a satisface nevoile consumatorilor din zona lor. Astfel de nișe ale industriei includ:

  • Eliminări de viruși și actualizări și actualizări ale securității datelor
  • Repararea generală a hardware-ului
  • Recuperarea datelor și ștergerea / eliminarea securizată a datelor
  • Actualizări sistematice și computerizate
  • Servicii de reparații în domenii specifice industriei de sănătate, cum ar fi echipamente chirurgicale și dentare de înaltă tehnologie
  • Repararea telefonului mobil

Repararea telefonului mobil este o nișă extrem de importantă; compania SquareTrade estimează că un telefon mobil este rupt la fiecare două secunde în Statele Unite. Acest studiu a constatat că 30% dintre proprietarii de telefoane mobile își vor deteriora telefonul în următoarele douăsprezece luni și că 10% folosesc în prezent un telefon cu ecranul crăpat sau deteriorat în alt mod. Acest lucru a dus la o creștere uriașă a afacerilor de reparații de telefoane mobile, coroborate cu reparațiile computerelor. Reparațiile telefonului mobil nu se limitează la ecranele crăpate – acestea includ remedierea componentelor de încărcare, soluționarea problemelor legate de baterie, înlocuirea mufelor pentru căști și rezolvarea altor probleme. Adesea, aceste servicii sunt ideale pentru întreprinderile din industria de reparații de computere, datorită costurilor scăzute ale stocului, deoarece timpul de service și taxele sunt costul principal pentru consumator. Și pe măsură ce smartphone-urile, computerele și dispozitivele similare sunt actualizate și înlocuite cu tehnologie nouă, cei din această industrie vor avea mai multe de reparat. Industria de reparații de calculatoare nu are decât perspective bune la orizont. Solicitați mai multe informații la Experimac pentru a afla mai multe.

Creazati un laborator.

Cum să configurați un laborator de electronică: instrumente și echipamente
20 aprilie 2019 De Sara Santos

Dacă ați decis să începeți să învățați electronica și doriți să vă înființați propriul laborator de electronice pentru pasionați, sunteți în locul potrivit. Acest ghid vă va ajuta să aflați cum să creați un laborator de electronică și să găsiți instrumentele și echipamentele potrivite.

Configurarea unui laborator de electronice
Când tocmai începeți, este dificil să știți ce instrumente sunt sau nu esențiale sau care sunt cele mai bune instrumente.

Această listă conține o mulțime de instrumente diferite. Nu trebuie să le cumpărați dintr-o dată. În caz contrar, veți ajunge să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie sau lucruri pe care nu le veți folosi niciodată! Începeți prin a achiziționa câteva instrumente esențiale legate de proiectele pe care doriți să le faceți. Apoi, pe măsură ce laboratorul dvs. și expertiza dvs. încep să crească, actualizați laboratorul cu instrumente noi.

Găsirea locului potrivit
A face proiecte electronice este foarte distractiv și este plăcut să ai un spațiu specific pentru a fi laboratorul nostru, un spațiu în care avem tot ce ne trebuie pentru a ne realiza proiectele. Nu trebuie să fie o cameră plină sau un spațiu mare. Dar este important să ai „spațiul”! Un spațiu care este al nostru și unde putem avea toate lucrurile de care avem nevoie pentru a profita la maximum de proiectele electronice.

Odată ce ai locul tău, trebuie să-l configurezi! Vă vom arăta câteva instrumente esențiale pentru a vă crea propriul laborator de electronică.

Multimetru
Un multimetru este un instrument de măsurare absolut necesar. Vă ajută să vă depanați circuitele. Uneori, circuitele dvs. pot să nu funcționeze din cauza cablurilor defecte. Verificarea conexiunilor cu multimetrul poate economisi mult timp.

Dacă sunteți în căutarea unuia, vă recomandăm cu adevărat un multimetru cu autonomie automată. Distanța automată este un mare avantaj, deoarece vă scutește de dificultatea de a ghici în ce interval de valoare se încadrează caracteristica electrică pe care o măsurați. Verificați cei mai buni multimetri sub 50 USD.